Föreningen

Lite fakta: Klubben bildades 1964 av en handfull skytteintresserade personer, av vilka några fortfarande är aktiva i klubben. Vi är cirka 55 aktiva medlemmar varav ett halvdussin ungdomar. Ungefär 1/4 av klubbens medlemmar är aktiva tävlingsskyttar, Klubben såväl som individuella skyttar har haft stora framgångar genom åren, både på hemmaplan och internationellt.

Klubben är aktiv inom främst luftpistolskytte, ban-, snabb- och fältskytte. Luft bedrivs i skjuthallen i Haganässkolans källare under höst och vinter och krutskyttet på vår bana i Slätthult under vår och sommar. Vi anordnar även det vi kallar ”företagsskytte” eller ”prova på-skytte”, för företag eller organisationer som vill ge personalen en kul och lite udda aktivitet eller bara ett privat sällskap som vill testa pistolskytte under annorlunda, men säkra former. Detta anordnas inom både luft- och krutskyttet och vi har haft så många som 40 gästande samtidigt.

Ordinarie träningstider för luft är måndagar 18:00-19:30 i Haganäs. På träningstiderna finns instruktör närvarande som tar hand om nya skyttar. Säsongen börjar första helgfria måndagen i November och slutar sista helgfria onsdagen i Februari.

I Slätthult tränar vi krutskytte måndagar och onsdagar 18.00-19.30, från första helgfria måndagen i Mars till sista helgfria onsdagen i Oktober. De som har egna vapen får naturligtvis träna så ofta och länge de vill. Några av oss skjuter även svartkrut.

För att få börja med Pistolskytte i vår förening gäller att man har fyllt 14 år, vi ser helst att man börjar med Luftpistol men undantag görs.

Uppdaterad: 02 JAN 2019 22:04 Skribent: Jimmy

Swish: 123 484 32 98